Kunstwerfplaats

MIENSKIP IN KUNSTROUTE OOSTSTELLINGWERF 2018

 Het zal niemand zijn ontgaan: Leeuwarden is dit jaar culturele hoofdstad van Europa. Ook de Kunstroute Ooststellingwerf, georganiseerd door Stichting Kunstwerf, zal in het teken staan van de ‘Iepen Mienskip’ (open gemeenschap), één van de belangrijke pijlers onder CH2018.

Behalve dat “Iepen Mienskip” het thema wordt van de Kunstroute, waar de deelnemende kunstenaars zich door kunnen laten inspireren, zullen de kunstenaars als gemeenschap op een speelse manier bij elkaar en bij de bezoekers worden betrokken. “De vorm waarin dit zal worden uitgedrukt, is nog in ontwikkeling, maar zal zeker een verrassende zijn”, aldus Marjolein Spitteler namens de organisatie.

Tevens is er contact gezocht met Stichting o18, de stichting die zich bezighoudt met activiteiten in Ooststellingwerf in het kader van CH2018. Eén van die activiteiten is het Art-Hotel in Verpleeghuis Stellinghaven in Oosterwolde. Drie kunstkamers zijn inmiddels tot stand gekomen die als mixed-media projecten zijn ingericht. Bovendien zal er in het Art-Hotel een gemeenschapsruimte worden gerealiseerd die ook de uitvalbasis wordt voor de Kunstroute Ooststellingwerf.

Kunstenaars die net in Ooststellingwerf zijn komen wonen of om een andere reden nog niet eerder hebben meegedaan en die graag willen deelnemen aan de Kunstroute Ooststellingwerf, kunnen mailen naar info@kunstwerf.com. De Kunstroute vindt plaats tijdens het Pinksterweekend op 19, 20 en 21 mei.

De Kunstwerfplaats is tijdelijk gesloten

Stichting Kunstwerf heeft de afgelopen jaren veelvuldig gebruik gemaakt van diverse panden in Oosterwolde. 

Helaas is er momenteel nog geen zicht op een nieuwe locatie waarvan we gebruik mogen maken. We hopen in de loop van 2018 opnieuw een Kunstwerfplaats te kunnen openen.