Expositie amateurkunst

Elke jaar biedt Stichting Kunstwerf amateurkunstenaars uit Ooststellingwerf een podium. Gebeurde dat voorgaande jaren door middel van het plaatsen van kunst in etalages, dit jaar is gekozen voor één gezamenlijke locatie: de Kunstwerfplaats. Daarnaast is het project ‘Gluren bij de Buren’ aan de tentoonstelling gekoppeld.

Dertien amateurkunstenaars tonen in de Kunstwerfplaats, te vinden in Stellinghaven Oosterwolde, hun werk. De expositie is dagelijks gratis toegankelijk en tot en met 14 oktober te bezoeken.

Een kijkje nemen is absoluut de moeite waard. Wij bieden deze amateurkunstenaars graag een podium. Ze beschikken over veel talent en zijn met veel plezier en ontspanning met hun hobby bezig. Dat willen we graag laten zien en bovendien kunnen ze elkaar ontmoeten.

Het ontmoeten krijgt nog een extra dimensie, doordat het project ‘Gluren bij de Buren’ aan de expositie is gekoppeld. Diverse (amateur)kunstenaars gaan workshops geven aan leerlingen van openbare basisschool De Toekan en bewoners van Stellinghaven en Rikkingahof. Taxi Kort biedt de bewoners van Rikkingahof die interesse hebben in de workshop, kosteloos vervoer aan. Gedurende de looptijd van de expositie zal de aandacht dan ook naar dit project gaan en naar de producten die tijdens deze workshops worden gemaakt.