Workshop striptekenen door Frank Spijkers

De werkgroep “Alles Rondom Taal” van Stichting Kunstwerf houdt workshops striptekenen. Deze zijn bedoeld voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs

Frank Spijkers zal op 6, 13 en 20 november van 9.00 tot 10.00 uur en van 10.30 tot 11.30 uur een workshop striptekenen verzorgen in de bibliotheek van Oosterwolde. Het thema is “Reusachtige verhalen over reuzen en andere fabeldieren” en staat in het teken van Culturele Hoofdstad 2018.

Er wordt gestart met een Stellingwarfs verhaal over reuzen in Ooststellingwerf, daarna zal Frank uitleggen hoe je een strip kunt tekenen en gaan de leerlingen aan de slag.

De strips zullen op 27 november in de Bruna-winkel in Oosterwolde tentoongesteld worden. Frank Spijkers zal vanaf 15.30 uur aanwezig zijn om uitleg te geven over hoe de strips zijn ontstaan. Bovendien zullen er ook bij Bruna reusachitge verhalen worden verteld.