Dorst 9 Februari

Regie: Saskia Diesing 2017, 97 min.

Op zaterdag 9 februari vertoont Filmwerf, een onderdeel van Kunstwerf, de film Dorst van Saskia Diesing naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen

“Ik ga dood, maar we weten nog niet wanneer,” zegt moeder Elisabeth in de camera, terwijl de dochter op de achtergrond zichtbaar wordt.

Vanaf de eerste ontmoeting op straat tussen moeder en dochter voel je een afstand. De film Dorst laat dan ook de uiterst moeizame relatie zien tussen dochter Coco (Elise van ’t Laar) en haar moeder Elisabeth (Simone Kleinsma). Het tweetal is totaal van elkaar vervreemd. Maar nu Elisabeth terminaal ziek is, voelt Coco zich geroepen de band weer op te bouwen.

Al gauw realiseert zij zich echter, dat zij en haar moeder nooit geleerd hebben om te communiceren over moeder-en-dochter-zaken.

Het is dan ook de camera die laat zien waar de personages met hun emoties zitten.

‘Dorst’ is geen echte tranentrekker die het van sentiment moet hebben.
De film zit vol miscommunicaties en frustraties. De somberheid overheerst.

Volgens festivaldirecteur Bero Beyer (IFFR) geeft ‘Dorst’ een frisse blik op de moeder-dochterrelatie: “De film verbindt moeiteloos ironie, tragedie en menselijkheid dankzij een ijzersterke cast en een dwarse blik op leven en dood.”

Klik hier voor de trailer.

Reserveer nu