Phantom Thread 23 Februari

Regie: Paul Thomas Anderson 2017, 131 min.

Op zaterdag 23 februari vertoont Filmwerf de film Phantom Thread van Paul Thomas Anderson.

De film heeft een Oscar ontvangen voor het Beste Kostuumontwerp. Japonnen, pakjes, avondtoiletten met fluwelen capes, alles een lust voor het oog, een feest voor de filmer.
Maar deze film gaat allerminst over mode.
Plaats van handeling is een statig huis in het centrum van Londen, jaren vijftig. Het huis doet dienst als woning en atelier van de veeleisende, narcistische couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis), die weelderige jurken maakt voor de high society. Hij woont daar samen met zijn eveneens ongehuwde zuster Cyril.
Op een dag in een restaurant valt Reynolds oog op de jonge, bleue serveerster Alma (Vicky Krieps). Zij zal zijn nieuwe muze worden.

Er ontstaat een complexe relatie tussen de twee waarin Reynolds ordezucht, ego en moederobsessie op de proef worden gesteld.
Alma weet zeker dat hij niet de sterke man is die hij pretendeert te zijn. Ze moet alleen zijn zwakke plekken zien te vinden.
Alles in deze geschetste wereld van zijde, kant, porselein, zilver, marmer en hout, van échte stoffen en échte materialen, staat in het teken van de verleiding.
De prachtige filmmuziek van Jonny Greenwood maakt Phantom Thread compleet.

Klik hier voor de trailer.

Reserveer nu