Wad 9 maart

Fotografie: Ruben Smit

Regie: Ruben Smit 2018, 93 min.

Op zaterdag 9 maart vertoont Het Filmwerf de natuurdocumentaire  WAD: overleven op de grens van water en land van Ruben Smit.

Vijf jaar lang is er gefilmd in het waddengebied voor de natuurdocumentaire WAD. Met de nieuwste filmtechnieken en apparatuur heeft de crew de bijzondere natuurfenomenen van de Wadden in elk jaargetijde weten te vangen.

WAD gaat over de dieren, de natuur, het water, de wind, de wolken, het licht, het zand, de modder.

Deze documentaire over het Waddengebied, UNESCO Werelderfgoed, laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is.
WAD brengt het ecosysteem in beeld als nooit tevoren; van heel kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen. De documentaire laat de bijzondere esthetische kanten van het gebied zien en hoe dynamisch en groots het gebied is.

Muziek van Martin Fondse. Zang van Nynke Laverman.

Aandacht:
Voorafgaande aan de documentaire vertelt Ruurd Jelle van der Leij (cameraman van de WADfilm) graag over zijn eigen ervaringen bij het maken van deze documentaire. Deze lezing start om 20.00 uur en duurt zo’n veertig minuten. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

LET OP: voor deze film moet gereserveerd worden. VOL=VOL

Klik hier voor de trailer.

Reserveren is niet meer mogelijk, de film is UITVERKOCHT.