Expositie ‘Biodiversiteit’ – Tot nader order uitgesteld

In de Kunstwerfplaats van Stichting Kunstwerf start zaterdag 21 de nieuwe expositie ‘Biodiversiteit’. In deze expositie ontmoeten kunst en wetenschap elkaar, waarbij diversiteit in meerdere betekenissen aanwezig is. In verband met het coronavirus is er dit keer geen feestelijke opening.

De exposanten zijn: Wil Leurs uit Oldeberkoop, Janou Sipsma uit Nijeberkoop en Marjolein Spitteler uit Oosterwolde. Wil is natuurfotograaf en als algen-specialist werkzaam bij het Wetterskip Fryslân. Janou Sipsma en Marjolein Spitteler zijn allebei ‘mixed media kunstenaars’ die veel affiniteit hebben met het thema ‘Biodiversiteit’.

De expositie ‘Biodiversiteit’ sluit aan bij het project ‘Wortels & Vleugels’, een programma voor duurzaamheidseducatie voor het basisonderwijs in Ooststellingwerf. Dit programma wordt ontwikkeld vanuit de gemeente in samenwerking met Kunst & COO, waarbij ook de beide schoolbesturen Comprix en Tjongerwerven betrokken zijn.
In dit eerste ontwikkel-jaar staan de projecten voor groep 5 (over biodiversiteit) en groep 7 (over afval en recycling) op het programma. Kinderen uit groep 5 worden uitgenodigd om de expositie te bezoeken. Op deze manier beleven ze biodiversiteit vanuit kunstenaarsogen bezien.
Janou, Wil en Marjolein hebben hun werk bij elkaar gebracht, omdat ze alle drie in hun werk sterk door natuur en bewustzijn over duurzaamheid gedreven worden. De Kunstwerfplaats is te vinden in Stellinghaven Oosterwolde. De expositie kan tot vrijdag 15 mei alle dagen gratis bezichtigd worden.

Foto Wil Leurs: Schotse Hooglander