Workshop door Attje Oosterhuis en expositie

De Themamaand wordt op 8 oktober om 11.00 uur geopend met een expositie in de bibliotheek in oosterwolde over de traditionele Molukse kleding. Zo is er o.a. een mustisa te zien zijn, een onderdeel van de Molukse bruidskleding. Op fluwelen of satijnen stof wordt een versiering geborduurd met pailletten en kralen.

Naast de kleding zijn ook foto’s te zien die het dragen van de kleding illustreren. Het beeld wordt afgewisseld met gedichten van Moluks dichteres Animre die de kleding op een andere manier tot leven brengen. 

Aansluitend op de expositie geeft beeldend kunstenaar Attje Oosterhuis, geïnspireerd door de Molukse bruidskleding, op 22 oktober een workshop waarbij oude kleding een tweede leven wordt gegeven. Met het borduren van kralen en pailletten wordt een compleet nieuwe make-over gecreëerd.

22 oktober – workshop door Attje

 

Tijd: 10.00 – 12.00 uur

Locatie: Bibliotheek (Quadoelenweg 29-B, 8431 LN Oosterwolde)

Toegangsprijs: € 5

Let op maximaal aantal deelnemers: 10