Schubertlezing door Hans Algra

Cultuurwerf houdt op vrijdagmorgen 3 maart een lezing over Schubert. De bijeenkomst wordt verzorgd door musicoloog en dirigent Hans Algra. De lezing begint om 10.00 uur en wordt gehouden bij In Kannen en Kruiken in Oosterwolde.

De Oostenrijkse componist Franz Schubert (1797-1828) is een icoon van de klassieke muziek uit de vroege negentiende eeuw, de tijd van de vroege Romantiek. Naast ruim zeshonderd liederen schreef hij kamermuziek, diverse pianowerken en enkele symfonieën.

De klassieke muziek van Franz Schubert heeft veel invloed gehad op componisten na hem. Onder meer op negentiende-eeuwse componisten als Felix Mendelssohn, Robert Schumann, Johannes Brahms en Franz Liszt. Deze laatste noemde Schubert ooit wel ‘de meest poëtische componist ooit’.

Reden voor stichting Kunstwerf om Hans Algra uit te nodigen voor een nadere kennismaking met deze componist. Algra studeerde koor- en orkestdirectie aan het conservatorium in Groningen en muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. In zijn lezing gaat hij in op het leven en de werken van Schubert en diens invloed op latere componisten. De lezing is bedoeld voor cultuur- en muziekliefhebbers; voorkennis is niet nodig.

Wanneer: vrijdagmorgen 3 maart 2023

Aanvang: 10.00 uur tot 12.00 uur; zaal open vanaf 09.30 uur)

Locatie: In Kannen en Kruiken – Venekoterwerg 52/54, 8431 HH Oosterwolde

Kosten: € 13,50 (incl koffie of thee)