Martin Reidsma verzorgt lezing over natuurfotografie

Op uitnodiging van de werkgroep Cultuurwerf geeft fotograaf Martin Reidsma een lezing over natuurfotografie. De lezing vindt plaats op vrijdagochtend 5 april van 10.00 – 12.00 uur bij In Kannen en Kruiken in Oosterwolde.

We kennen deze fotograaf natuurlijk als lokale ondernemer, maar over zijn hobby natuurfotografie, weten we te weinig. Alle reden om Martin uit te nodigen voor het verzorgen van een lezing. Een ‘andere tak van sport’ die wij graag eens onder de aandacht brengen.

Martin Reidsma heeft twee grote passies: fotografie en de natuur. Regelmatig trekt hij er dan ook op uit met zijn camera om het landschap en dieren op de gevoelige plaat vast te leggen. Hij kan uren ergens zitten wachten op net dat ene moment: bijvoorbeeld vechtende roofvogels, dansende fazanten of een burlend hert.

Geregeld geeft hij ook workshops natuurfotografie. Het mooie is dat hij dan zowel het technische aspect van het fotograferen kan bijbrengen als zijn uitgebreide kennis over de dieren kan delen.

Tijdens de lezing toont de fotograaf zo’n 150 natuurdia’s. Hij legt daarbij uit hoe je tot een mooie natuurplaat kan komen (compositie, licht) en wat je daarvoor verder nodig hebt. Denk aan de juiste kleding en apparatuur. Hij neemt diverse voorbeelden mee om te laten zien.

Kaarten zijn enkel via deze website verkrijgbaar (zie onderstaand reserveringsformulier).

Wanneer: vrijdagmorgen 5 april 2024
Tijd: 10.00 uur (zaal open om 9.30 uur)
Locatie: ‘In Kannen & Kruiken’ Venekoterweg 52/54, Oosterwolde
Toegangsprijs: € 13,50 (inclusief koffie of thee)