de Haeren, een ketel vol verhalen

Project ‘de Haeren, een ketel vol verhalen’ werd uitgevoerd in 2021 en is gebaseerd op de verhalen uit de wijk het Haerenkwartier in Oosterwolde (gemeente Ooststellingwerf, Friesland). De wijk is in de jaren 2020 en 2021 volledig vernieuwd.

In de periode dat het project ‘de Haeren, een ketel vol verhalen’ plaatsvond was de wijk in transitie. Het Haerenkwartier: voor sommige mensen ‘van buiten’ een wijk met een bepaald imago maar voor veel bewoners de enige plek waar ze willen wonen. De oude bewoners hebben de verhalen van de wijk met zich meegenomen. Deze verhalen hebben zich vermengd met die van de nieuwe bewoners. Zo vormen ze het hart van het Haerenkwartier en de basis van een nieuwe gemeenschap.

Het project was een initiatief van Stichting Kunstwerf en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit Het Fonds 2020 en van Stichting Scala Welzijn.

Hier kun je het verslag lezen en de portretfoto’s bekijken die in het kader van ‘De Haeren, een ketel vol verhalen’ werden gemaakt.