Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuw project Kunstwerf start in Elsloo

17 mei, 2022 om 14:00 16:00

Dinsdagmiddag 17 mei is in het Karkehuus in Elsloo de officiële aftrap van het nieuwe project van Stichting Kunstwerf: ‘Dit zijn wij, Ooststellingwervers’. Deze gratis workshop vindt plaats van 14.00 – 16.00 uur. U kunt zich opgeven voor de workshop door te mailen naar kunstwerfplaats@kunstwerf.com.

Het project is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit Het Fonds. Onder leiding van beeldend kunstenaar Martina Hladikova uit Oosterwolde worden bewoners van Ooststellingwerf uitgenodigd om te vertellen over zichzelf door in beeld uit te drukken wat bij ze past en daarmee wie ze zijn. 

Met behulp van een schaduwbeeld wordt het profiel van elke deelnemer geschetst. Binnen dat profiel wordt een collage gemaakt door gebruik te maken van foto’s en allerlei beeldmateriaal. De collage laat zien wat de geportretteerde bezighoudt, zijn of haar dromen en gedachtes. Elk portret wordt op dezelfde manier gepresenteerd. Daarmee wordt duidelijk gemaakt dat we, hoe verschillend ook, in wezen allemaal gelijkwaardig zijn.

Na Elsloo gaat de workshop de gemeente rond, een ‘portrettenkaravaan’. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen: volwassen of kind, oud-inwoner of nieuwkomer.

Er worden zoveel mogelijk portretten verzameld om uiteindelijk samengebracht te worden tot één groot mozaïek. Alle portretten samen tonen een gemeenschap, waar plaats is voor iedereen. Het totaalwerk van het mozaïek wordt op één of meerdere plekken in de gemeente geëxposeerd.

Plaats een reactie