Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Optreden Zouratié Koné Ensemble (verplaatst naar begin 2024)

26 november om 15:00 17:00

Onderstaand optreden is door omstandigheden verplaatst naar begin volgend jaar. Binnenkort wordt een nieuwe datum bekendgemaakt. Al gekochte kaarten blijven geldig. De desbetreffende personen worden persoonlijk door Kunstwerf op de hoogte gebracht. Excuses voor het ongemak.

Muziekwerf+ haalt het Zouratié Koné Ensemble naar Ooststellingwerf. Het swingende door West-Afrikaans beïnvloedde Mandingo Afro-Jazz-gezelschap treedt op in zaal OlmenEs in Appelscha. De muzikale middag begint om 15.00 uur.

ZKE!, het Zouratié Koné Ensemble, is een muziekgroep gebouwd rond Zouratié Koné, een begenadigd multi-instrumentalist. Hij is geboren in Bobo Dioulasso (Burkina Faso), leefde onder andere in Mali en Ivoorkust en stamt uit een familie van Malinese griots (traditional healing artists). Hij is niet alleen een instrumentenbouwer, maar wordt ook beschouwd als een meester op een veelheid van instrumenten: djembe, dundun, tama (talking drum), longa, kora, ngoni en balafoon. Samen met zijn band brengt hij een vrije, swingende en hedendaagse mix van traditionele Mandingo-muziek en jazz, maar altijd met respect voor de traditie.

Tickets kosten € 12,50. Zodra de nieuwe datum bekend is, komt hieronder een bookingsformulier te staan.