Themamaand Verhalen voor eens en altijd

Stichting Kunstwerf houdt in oktober weer een themamaand. Onder de titel ‘Verhalen voor eens en altijd – sprookjes, volksverhalen en fantasy’ worden diverse activiteiten gehouden, zoals lezingen, optredens en workshops.

Alle werkgroepen binnen Kunstwerf, zoals Alles Rondom Taal, Filmwerf en Cultuurwerf, zijn betrokken bij de invulling van de themamaand. Zodra een activiteit concreet is, wordt dat hieronder vermeld. Houd deze pagina de komende periode dan ook goed in de gaten.

Schrijfwedstrijd

Een onderdeel van de themamaand is een schrijfwedstrijd voor jongeren. Klik hier voor meer informatie.

Films

In het kader van de themamaand worden twee films gedraaid. Op zaterdag 21 oktober is dat ‘Avatar: The Way Of Water’ en op zondagmiddag 29 oktober ‘De Grote Vriendelijke Reus’. Kijk voor mee informatie en tickets op de pagina van Filmwerf.

Lezingen

Cultuurwerf verzorgt tijdens de themamaand de lezing ‘Over grafheuvels en grijpvogels’ door Blue van der Zwan. Deze activiteit vindt plaats op vrijdagmorgen 6 oktober. Klik hier voor meer informatie.

Op dinsdagavond 17 oktober staat een lezing door Herman Pleij op het programma. Hij vertelt over de oorsprong van sprookjes. De titel van de lezing is ‘Sprookjes voor kinderen?‘, waren sprookjes eigenlijk wel voor kinderen bedoeld? De lezing wordt gehouden in het Stellingwerf College. Klik hier voor alle informatie.

Workshops

Op drie verschillende locaties in de gemeente wordt de workshop ‘Sprookjes verbeeld’ (voor kinderen en volwassenen!) aangeboden. De workshops worden begeleid door Anna Bouman, Marcel Prins en Martina Hladikova en vinden plaats op zaterdag 14 oktober van 13.30 – 16.30 uur.             

Locaties: Dorpskamer De Den (Riemsoord 140A, Appelscha)

Dorpshuis Makkinga (Oosterhuisweg 3, Makkinga)

Dorpshuis De Enter in Haulerwijk (Leeksterweg 23, Haulerwijk)

Kosten € 5, kinderen tot 12 jaar € 2,-. Meer informatie volgt.

Verhalenavond

Op vrijdagavond 20 oktober staat een verhalenavond op de agenda omlijst met muzikale optredens, met o.a. de verhalen van jongeren die mee hebben gedaan met de verhalenwedstrijd. Locatie is De Miente. Meer informatie klik hier.