Alles rondom taal

  • De werkgroep Alles Rondom Taal is heel druk bezig met het programma voor 2023.

    We kunnen vast melden dat we woensdagmiddag 11 oktober kinderboekenschrijver Jozua Douglas zullen ontvangen in de bibliotheek in Oosterwolde en in de Brunawinkel. 

  • Literaire avond met Israël van Dorsten

    Alles Rondom Taal verzorgt op donderdagavond 26 januari een lezing met Israël van Dorsten in de aula van het Stellingwerf College. Op zondag 13 oktober 2019 verliet Israël de boerderij waar hij jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte hij zich definitief los uit de geloofswereld van zijn vader, die hem vijfentwintig jaar lang in zijn macht had. In het indrukwekkende boek ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ beschreef hij zijn leven. De literaire avond staat in het teken van dit boek. Er is na zijn lezing gelegenheid om vragen te stellen aan Israël en zijn boek aan te schaffen en te laten signeren. De avond begint om 20.00 uur.

Verhalen, romans, gedichten, liedteksten; iedereen kent voorbeelden van creatieve taaluitingen, die je ook wel literatuur noemt. Literatuur heeft te maken met emoties.

Soms word je blij van een verhaal of een lied, soms boos of verdrietig. Soms moet je je inspannen om de boodschap van de woorden te begrijpen, bijvoorbeeld in moderne gedichten. Maar het is altijd zo dat je door het lezen van een goed boek of het luisteren naar een mooie songtekst losraakt van de alledaagse dingen. Je verliest je even in een andere wereld. 

Literatuur is gewoon heel erg leuk en verrijkt je leven.

De werkgroep Alles Rondom Taal bestaat uit vertegenwoordigers van de Ooststellingwerver bibliotheken, boekhandel Bruna en de Stellingwarver Schrieversronte. Het gezamenlijke doel van de werkgroep is de aandacht en de liefde voor literatuur binnen de Stellingwerven te stimuleren.