Alles rondom taal

  • Avond met Özcan Akyol verplaatst naar 2 juni

    Op donderdag 19 mei zou een avond met schrijver, columnist en radio- en televisiepresentator Özcan Akyol worden gehouden. Deze activiteit is in verband met onvoorziene omstandigheden verplaatst naar 2 juni. Al gekochte kaartjes blijven geldig. De bijeenkomst vindt plaats in de aula van het Stellingwerf College in Oosterwolde en begint om 20.00 uur. Akyol is de laatste jaren beter bekend als ‘Eus’, wat ook de titel van zijn eerste roman is. Het boek werd een groot succes. Ondertussen zijn er meer dan 75.000 exemplaren van de roman verkocht. Inmiddels heeft Akyol al diverse andere boeken geschreven en is hij radio- en televisieprogramma’s gaan presenteren, zoals ‘Sterren op het Doek’. Alles Rondom Taal is dan ook zeer verheugd dat het gelukt is om Akyol naar Oosterwolde te halen. De toegangsprijs voor deze literaire avond bedraagt € 10,-. Jongeren betalen € 5,-.

  • Avond met schrijver Pim Lammers, met medewerking van Johan Veenstra

    In de bovenzaal van de bibliotheek in Oosterwolde vindt op dinsdag 31 mei een avond plaats met schrijver Pim Lammers, met medewerking van Johan Veenstra. Lammers is auteur van onder andere ‘Het lammetje dat een varken is’. Dat is het eerste Nederlandse transgender-prentenboek. Het is inmiddels vertaald in het Stellingwerfs door Johan Veenstra, die deze avond ook acte de présence zal geven. De Stellingwerfse versie van het boek, ‘Et laompien dat een varken is’, wordt een dag later gepresenteerd op verschillende basisscholen in de regio. Lammers is weliswaar bekend als kinderboekenschrijver, maar hij schrijft ook voor volwassenen en verzorgt tevens lezingen voor deze doelgroep. Een voorbeeld daarvan is de avond op 31 mei. Er wordt om 20.00 uur gestart. De entree bedraagt € 5,- (inclusief koffie/thee).

Verhalen, romans, gedichten, liedteksten; iedereen kent voorbeelden van creatieve taaluitingen, die je ook wel literatuur noemt. Literatuur heeft te maken met emoties.

Soms word je blij van een verhaal of een lied, soms boos of verdrietig. Soms moet je je inspannen om de boodschap van de woorden te begrijpen, bijvoorbeeld in moderne gedichten. Maar het is altijd zo dat je door het lezen van een goed boek of het luisteren naar een mooie songtekst losraakt van de alledaagse dingen. Je verliest je even in een andere wereld. 

Literatuur is gewoon heel erg leuk en verrijkt je leven.

De werkgroep Alles Rondom Taal bestaat uit vertegenwoordigers van de Ooststellingwerver bibliotheken, boekhandel Bruna en de Stellingwarver Schrieversronte. Het gezamenlijke doel van de werkgroep is de aandacht en de liefde voor literatuur binnen de Stellingwerven te stimuleren.