Kunstwerfplaats

  • Workshop door Attje Oosterhuis en expositie

    De Themamaand wordt op 8 oktober om 11.00 uur geopend met een expositie in de bibliotheek in oosterwolde over de traditionele Molukse kleding. Zo is er o.a. een mustisa te zien zijn, een onderdeel van de Molukse bruidskleding. Op fluwelen of satijnen stof wordt een versiering geborduurd met pailletten en kralen. Naast de kleding zijn ook foto’s te zien die het dragen van de kleding illustreren. Het beeld wordt afgewisseld met gedichten van Moluks dichteres Animre die de kleding op een andere manier tot leven brengen.  Aansluitend op de expositie geeft beeldend kunstenaar Attje Oosterhuis, geïnspireerd door de Molukse bruidskleding, op 22 oktober een workshop waarbij oude kleding een tweede leven wordt gegeven. Met het borduren van kralen en pailletten wordt een compleet nieuwe make-over gecreëerd. 22 oktober – workshop door Attje   Tijd: 10.00 – 12.00 uur Locatie: Bibliotheek (Quadoelenweg 29-B, 8431 LN Oosterwolde) Toegangsprijs: € 5 Let op maximaal aantal deelnemers: 10

  • Het nieuwe project ‘Dit zijn wij, Ooststellingwervers’ is gestart. De portrettenkaravaan trekt de komende tijd nog de gemeente door. Data voor de volgende workshops zijn: 2. 28-01 van 14.00 – 16.00 uur De Miente, Oosterwolde 3. 10-02 van 19.00 – 21.00 uur De Miente, Oosterwolde U kunt zich opgeven voor de workshop door te mailen naar kunstwerfplaats@kunstwerf.com.

  • In het Ketelhuis in het Haerenkwartier is op 9 maart alsnog de foto-expositie ‘De Haeren, een ketel vol verhalen’ feestelijk geopend. Afgelopen december kon deze bijeenkomst vanwege corona geen doorgang vinden. De expositie in het Ketelhuis is de komende tijd nog voor iedereen toegankelijk. Kijk voor de openingstijden op de Facebook-pagina ‘buurthuiskamer het ketelhuis’. Daarnaast kan de expositie online bekeken worden via de website www.eenketelvolverhalen.art.

Kunstwerfplaats verwijst niet alleen naar een fysieke “plek” maar kan ook gezien worden als de ruimte die ontstaat als mensen elkaar ontmoeten en werken met kunst, in de meest brede zin van het woord.
Kunst bestaat daarmee niet alleen om iets te laten zien of mee te laten maken maar ook als middel om met elkaar in contact te komen en iets te leren over en van elkaars wereld.

Naast het jaarlijks organiseren van de Kunstroute Ooststellingwerf, verzorgt de werkgroep Kunstwerfplaats ook exposities en workshops. De verbinding met de samenleving staat daarbij hoog in het vaandel.