Kunstwerfplaats

  • Expositie ‘Biodiversiteit’ – Tot nader order uitgesteld

    In de Kunstwerfplaats van Stichting Kunstwerf start zaterdag 21 de nieuwe expositie ‘Biodiversiteit’. In deze expositie ontmoeten kunst en wetenschap elkaar, waarbij diversiteit in meerdere betekenissen aanwezig is. In verband met het coronavirus is er dit keer geen feestelijke opening. De exposanten zijn: Wil Leurs uit Oldeberkoop, Janou Sipsma uit Nijeberkoop en Marjolein Spitteler uit Lees meer

  • Kunstwerf presenteert nieuwe ‘Surprise’

    Na het enorme succes van vorig jaar, presenteert de Stichting Kunstwerf in het kader van de komende feestdagen opnieuw de expositie ‘Surprise’. Meer dan twintig regionale kunstenaars verkopen kleine werkjes voor een kleine prijs. Leuk om iemand cadeau te geven voor Sinterklaas of Kerst. Of trakteer jezelf op een kunstwerkje. De nieuwe expositie ‘Surprise’ wordt Lees meer

Kunstwerfplaats verwijst niet alleen naar een fysieke “plek” maar kan ook gezien worden als de ruimte die ontstaat als mensen elkaar ontmoeten en werken met kunst, in de meest brede zin van het woord.
Kunst bestaat daarmee niet alleen om iets te laten zien of mee te laten maken maar ook als middel om met elkaar in contact te komen en iets te leren over en van elkaars wereld.

Naast het jaarlijks organiseren van de Kunstroute Ooststellingwerf, verzorgt de werkgroep Kunstwerfplaats ook exposities en workshops. De verbinding met de samenleving staat daarbij hoog in het vaandel.