Kunstwerfplaats

  • Gratis online workshops

    We gaan starten met online workshops. De eerste reeks is gratis en wordt verzorgd door kunstenaar Martina Hladikova uit Oosterwolde. Het betreft een korte workshop collage maken naar aanleiding van een foto. Deze workshop start op donderdag 4 juni. Na een kennismaking en een uitgebreide instructie, wordt er een opdracht gegeven waarmee de deelnemers aan Lees meer

  • Expositie ‘Biodiversiteit’ – Tot nader order uitgesteld

    In de Kunstwerfplaats van Stichting Kunstwerf start zaterdag 21 de nieuwe expositie ‘Biodiversiteit’. In deze expositie ontmoeten kunst en wetenschap elkaar, waarbij diversiteit in meerdere betekenissen aanwezig is. In verband met het coronavirus is er dit keer geen feestelijke opening. De exposanten zijn: Wil Leurs uit Oldeberkoop, Janou Sipsma uit Nijeberkoop en Marjolein Spitteler uit Lees meer

Kunstwerfplaats verwijst niet alleen naar een fysieke “plek” maar kan ook gezien worden als de ruimte die ontstaat als mensen elkaar ontmoeten en werken met kunst, in de meest brede zin van het woord.
Kunst bestaat daarmee niet alleen om iets te laten zien of mee te laten maken maar ook als middel om met elkaar in contact te komen en iets te leren over en van elkaars wereld.

Naast het jaarlijks organiseren van de Kunstroute Ooststellingwerf, verzorgt de werkgroep Kunstwerfplaats ook exposities en workshops. De verbinding met de samenleving staat daarbij hoog in het vaandel.