Filmwerf

 • 13 maart Mi Vida

  Deze film komt vanwege corona helaas definitief te vervallen.

 • 20 maart Un Homme et une Femme

  Deze film komt vanwege corona helaas te vervallen. Het is nog niet duidelijk of de film op een later moment wordt gedraaid. We houden jullie hiervan via deze website op de hoogte. Tussen een weduwe en een weduwnaar bloeit een voorzichtige liefde op. Zij werkt bij filmproducties, hij is een autocoureur. Hun relatie dreigt in de knop gebroken te worden door haar herinneringen aan haar man, een op een filmset omgekomen stuntman. Teder, ontroerend en volwassen drama over het leven weer leren omhelzen na een tragische gebeurtenis. Deze klassieker won de Gouden Palm in Cannes en de Oscar voor beste buitenlandse film. Regie: Claude Lelouch1966, 102 min Klik hier voor de trailer.  

 • 27 maart Les Plus Belles Années d’une Vie

  Deze film komt vanwege corona helaas te vervallen. Het is nog niet duidelijk of de film op een later moment wordt gedraaid. We houden jullie hiervan via deze website op de hoogte. Vervolg op Un Homme et une Femme, ook met Anouk Aimée en Jean-Louis Trintignant, nu beide achter in de tachtig. 54 jaar later: de liefdesrelatie blijkt te zijn gestrand, maar nu ontmoeten de twee elkaar weer. Hij zit in een verpleeghuis. Zij komt op bezoek en hij herkent haar aanvankelijk niet. Daarna volgen bitterzoete mijmeringen over vroeger, en de spijt dat hij een halve eeuw eerder hun liefdesgeluk liet wegglippen. Ontroerend drama en bittere nostalgie. Regie: Claude Lelouch2020, 90 min Klik hier voor de trailer.

 • 10 april Dolor y Gloria

  Een ouder wordende filmmaker kijkt terug op zijn leven, terwijl hij wegzakt in een depressie. Als een fragiele dolende ziel heeft hij zijn weg gevonden. Schoonheid in ieder beeld in deze film van grootmeester Almodóvar. De kijker wordt heerlijk ondergedompeld in poëtische en ontroerende cinema, met een goede balans tussen melancholie en humor. En dan ook nog met Antonio Banderas en  Penélope Cruz.((Deze film stond aanvankelijk gepland op 30 januari, maar is vanwege corona verschoven naar 10 april) Regie: Pedro Almodóvar 2019, 113 min Klik hier voor de trailer. Onderstaand kunt u reserveren. Let op: bij aankoop van meerdere entreebewijzen gaan wij ervan uit dat u uit hetzelfde huishouden afkomstig bent (dit ivm corona). Is dit niet het geval, dan moet u voor degene(n) uit het andere huishouden een aparte reservering plaatsen. Tot 48 uur voorafgaand aan deze filmavond kunt u kosteloos annuleren. Kunt u onderstaand geen beschikbare datum kiezen, dan is de activiteit volgeboekt. Probeer het dan later nog eens, misschien heeft er wel iemand geannuleerd.

 • 24 april Lillian

  Vanwege de verlengde lockdown kan deze filmavond voorlopig geen doorgang vinden. Meer informatie volgt. De jonge Lillian besluit van New York via Alaska naar Siberië te lopen, terug naar vaderland Rusland. Langzaam groeit die tragische trip uit tot een bijzondere verbeelding van een gevoel van ontheemding. Indringende roadmovie met prachtige beelden van onherbergzame streken in Amerika, losjes gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Debuut van Horvath, die naast de regie ook het scenario, de fotografie, muziek en montage verzorgde Regie: Andreas Horvath 2019, 130 min Klik hier voor de trailer. Onderstaand kunt u reserveren. Let op: bij aankoop van meerdere entreebewijzen gaan wij ervan uit dat u uit hetzelfde huishouden afkomstig bent (dit ivm corona). Is dit niet het geval, dan moet u voor degene(n) uit het andere huishouden een aparte reservering plaatsen. Tot 48 uur voorafgaand aan deze filmavond kunt u kosteloos annuleren. Kunt u onderstaand geen beschikbare datum kiezen, dan is de activiteit volgeboekt. Probeer het dan later nog eens, misschien heeft er wel iemand geannuleerd.

 • 8 mei Blinded by the Light

  Vanwege de verlengde lockdown kan deze filmavond voorlopig geen doorgang vinden. Meer informatie volgt. Brits-Pakistaanse moslimtiener Javed groeit in 1978 op in een achterstandswijk en raakt helemaal in de ban van Bruce Springsteen. Daarnaast schrijft hij gedichten. Zijn bureau ligt vol poëzie die misschien veel beter is dan hij zelf denkt. Zijn vader moet er niets van hebben; de jongen moet niet dromen maar studeren. Charmante en sprankelende film van Chadha, die eerder de hit Bend It Like Beckham maakte. Regie: Gurinder Chadha 2019, 118 min Klik hier voor de trailer. Onderstaand kunt u reserveren. Let op: bij aankoop van meerdere entreebewijzen gaan wij ervan uit dat u uit hetzelfde huishouden afkomstig bent (dit ivm corona). Is dit niet het geval, dan moet u voor degene(n) uit het andere huishouden een aparte reservering plaatsen. Tot 48 uur voorafgaand aan deze filmavond kunt u kosteloos annuleren. Kunt u onderstaand geen beschikbare datum kiezen, dan is de activiteit volgeboekt. Probeer het dan later nog eens, misschien heeft er wel iemand geannuleerd.

 DE WERKGROEP 'fILMWERF' IS NOG STEEDS OP ZOEK NAAR NIEUWE VRIJWILLIGERS!

Draagt u Filmwerf een warm hart toe, help ons dan mee. Wij zoeken technische mensen die ondersteuning kunnen bieden bij het draaien van de films. Daarnaast zoeken wij gastvrouwen/heren die willen helpen bij de kaartverkoop en het schenken van koffie/thee.

De doelstelling van de werkgroep Filmwerf is het regelmatig vertonen van een bijzondere film in een passende outillage. In voor- en najaar wordt één keer per veertien dagen een film vertoond. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige verdeling tussen Arthousefilms en kwaliteitsfilms voor een groter publiek, met een diversiteit in genres en geografische herkomst van de films. De films zijn doorgaans van recente datum.

Daarnaast streeft Filmwerf naar een ondersteuning van het culturele leven in de regio. Enerzijds door het vertonen van films die te maken hebben met onze omgeving, anderzijds door op aanvraag van derden films te vertonen waarmee aan een lokale behoefte wordt voldaan.

Locatie Hotel de Zon, Stationsstraat 1 Oosterwolde Friesland

Toegang € 7,00

De locatie is Hotel de Zon in Oosterwolde waar vroeger ook films werden gedraaid! Een waar filmhuis dus!