Filmwerf

 • 23 oktober film A White, White Day

  IJslandse politieman verliest zijn vrouw als zij op een mistige dag het ravijn in rijdt. Aanvankelijk weet hij zich staande te houden door een huis te bouwen voor zijn dochter en kleindochter. Maar het leven van de nukkige man vliegt uit de bocht als hij ontdekt dat zijn vrouw een minnaar had. Het drama bouwt zich op, net zo onontkoombaar als het alom aanwezige onherbergzame landschap. Geweldig acteerwerk, magnifieke cameravoering, aangrijpende muziek. Hlynur Pálmason 2019 140 min Klik hier voor de trailer.

 • 6 november film A Perfectly Normal Family

  Vader Thomas kondigt bij zijn kinderen aan dat hij voortaan als vrouw door het leven gaat; haar naam wordt Agnete. Zijn puberende dochter accepteert het makkelijk, maar de wereld van de jongste dochter staat op de kop. Liefdevolle film met humor en ongemak. Regisseur en scenarist Reymann is opgegroeid bij een transgender-vader, en weet de emoties treffend en subtiel weer te geven. Regie: Malou Reymann 2020, 97 min Klik hier voor de trailer

 • 20 november film Bulado

  Magisch-realistisch drama op een schitterend in beeld gebracht Curaçao. Een elfjarig meisje worstelt met de dood van haar moeder. Haar barse vader maakt het er niet makkelijker op. Gelukkig heeft ze steun van haar spirituele opa, die langzaam de wereld van de levenden aan het loslaten is. Rijke film over rouw en verlies, maar ook over wortels en identiteit. Gouden Kalf beste film 2020. Regie: Eché Janga 2020, 86 min Klik hier voor de trailer

 • 4 december film Corpus Christi

  De twintigjarige delinquent Daniel wil graag priester worden, maar met een strafblad is dat een onhaalbaar doel. Door een samenloop van omstandigheden belandt hij in een afgelegen plaatsje, waar een uitgebluste oude priester in Daniel zijn gedroomde vervanger ziet. Daniel neemt de rol zonder enige ervaring op geheel eigen wijze op zich. Gelaagde film, grillig en onvoorspelbaar. Wat is leugen en wat is waarheid? Regie: Jan Komasa 2019, 115 min Klik hier voor de trailer

 • 18 december film Kom Hier Dat Ik U Kus

  Verfilming van de roman van Griet op de Beeck. De 11-jarige Mona hoort dat haar vader en stiefmoeder een kindje verwachten. Mona’s beleving van dit nieuws wordt genegeerd. Zij manoeuvreert zich geleidelijk naar de zijlijn. Tot het echt niet langer kan. Film spitst zich fijntjes toe op de essentie van het boek, vertrouwend op het beoordelingsvermogen van de kijker. Gouden Kalf beste regie 2021. Regie: Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden 2020, 100 min Klik hier voor de trailer

Aanvang films 20.00 uur

COVID 19 protocol bezoekers Filmwerf 

 1. Ons programma kunt u vanaf 25 september alleen bezoeken met een coronatoegangsbewijs. Om te controleren dat het coronatoegangsbewijs van u is, vragen we ook naar uw legitimatiebewijs.
 2. Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt.
 3. Er geldt een tijdsslot: dit betekent dat je maximaal 30 minuten voor een voorstelling aanwezig mag zijn en dat bij te laat komen er geen toegang meer is tot de zaal.
 4. Desinfecteer je handen bij binnenkomst. 
 5. Hoest of nies in de binnenkant van uw elleboog. 
 6. Schud geen handen.
 7. Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers te allen tijde op. Zij zijn herkenbaar aan een badge.

 

De doelstelling van de werkgroep Filmwerf is het regelmatig vertonen van een bijzondere film in een passende outillage. In voor- en najaar wordt één keer per veertien dagen een film vertoond. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige verdeling tussen Arthousefilms en kwaliteitsfilms voor een groter publiek, met een diversiteit in genres en geografische herkomst van de films. De films zijn doorgaans van recente datum.

Daarnaast streeft Filmwerf naar een ondersteuning van het culturele leven in de regio. Enerzijds door het vertonen van films die te maken hebben met onze omgeving, anderzijds door op aanvraag van derden films te vertonen waarmee aan een lokale behoefte wordt voldaan.

Locatie Hotel de Zon, Stationsstraat 1 Oosterwolde Friesland

Toegang € 7,00

Consumpties dienen contant afgerekend te worden.

De locatie is Hotel de Zon in Oosterwolde waar vroeger ook films werden gedraaid! Een waar filmhuis dus! Op de filmavonden zelf wordt een speciale plateservice aangeboden voor € 16,50, inclusief een kopje koffie. Reserveren hiervoor kan rechtstreeks bij De Zon.