Filmwerf

  • Minsky Ontdekt Minsky

    Op zaterdag 8 april vertoont Filmwerf de film ‘Minsky Ontdekt Minsky’. Irina Minsky is de weduwe van de befaamde tenor Michael Minsky, die in de jaren 70 en 80 deel uitmaakte van het Don Kozakkenkoor. Irina wijdde zich aan het verzamelen van alle opnames waar Michael op zingt. Bert van Oudenaren uit Wolvega heeft deze indrukwekkende zoektocht in vele landen op prachtige wijze gedocumenteerd. De kijker wordt meegenomen in historische filmbeelden van het Don Kozakkenkoor. Irina Minsky en Bert van Oudenaren zijn in de Miente aanwezig om de film in te leiden. Bert van Oudenaren, 2022, 70 min Datum: zaterdag 8 april Tijd: Inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur Locatie: Activiteitencentrum de Miente, Oosterwolde De entree bedraagt € 8,00. Jongeren krijgen korting en betalen € 5,00.

  • Elvis

    Op zaterdag 22 april vertoont Filmwerf de film ‘Elvis’. Filmbiografie over Elvis Presley, met een breed uitgemeten rol van diens schimmige manager Tom Parker, gespeeld door Tom Hanks. Elvis wordt gevolgd van het zinderende begin van de rock-‘n-roll tot zijn bestaan als veredelde circusact in Las Vegas. Aanstekelijke en zeer onderhoudende film die echt op het grote doek gezien moet worden. Austin Butler zet vol overgave een frisse versie neer van de vaakst geïmiteerde beroemdheid uit de vorige eeuw. Baz Luhrmann, 2022, 159 min Datum: zaterdag 22 april Tijd: Inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur Locatie: Activiteitencentrum de Miente, Oosterwolde De entree bedraagt € 8,00. Jongeren krijgen korting en betalen € 5,00.

De doelstelling van de werkgroep Filmwerf is het regelmatig vertonen van een bijzondere film in een passende outillage. In voor- en najaar wordt één keer per veertien dagen een film vertoond. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige verdeling tussen Arthousefilms en kwaliteitsfilms voor een groter publiek, met een diversiteit in genres en geografische herkomst van de films. De films zijn doorgaans van recente datum.

Daarnaast streeft Filmwerf naar een ondersteuning van het culturele leven in de regio. Enerzijds door het vertonen van films die te maken hebben met onze omgeving, anderzijds door op aanvraag van derden films te vertonen waarmee aan een lokale behoefte wordt voldaan.

Spaarkaart vol? Vul bij het reserveren bij kortingscode het woord Spaarkaart in (met hoofdletter S). Neem vervolgens de volle spaarkaart en het reserveringsformulier mee naar de filmavond.