Filmwerf

  • Het Tuinfestival ‘Te Kunst en te Kuier’ wordt vrijdagavond 3 september op een bijzondere manier geopend. Er is gekozen voor het draaien van een film in de openlucht. Theater De Koele aan de Bosberg is hiervoor natuurlijk de perfecte locatie. Op het programma staat de film ‘Sing Street’. Deze is te zien op een enorm scherm, waarop de film geprojecteerd wordt. Met het draaien van de film in de openlucht gaat een langgekoesterde wens van de werkgroep Filmwerf in vervulling. Sing Street Wat doe je als het meisje van je dromen zegt dat ze model is?  Juist ja: dan bedenk je een reden om haar te filmen. En zo zit er voor tiener Conor niets anders op dan het bandje dat hij verzon echt te beginnen,  zodat ze de videoclip die hij verzon echt kunnen opnemen. Zo ontstaat  in het Dublin van de jaren tachtig de band Sing Street. Sing Street is een Iers-Britse romantische komedie uit 2016 onder regie van John Carney. Muziek van o.a. Duran Duran, The Jam, The Cure en Sing Street maken van de film een swingende muziekfilm.  De film begint om 21.00 uur. Kosten € 7,50 (jongeren tot 18 jaar € 5,-). Klik hier voor de trailer.

  • Zaterdag 11 september    Antoinette dans les Cevennes: Schooljuf besluit in een opwelling een wandeltocht te gaan maken met een ezel. Een luchtige zomerse film om mee te beginnen Zaterdag 25 september Lillian: Roadmovie door de natuur. Een vrouw besluit van New York via Alaska naar Siberië te lopen.     Zaterdag 9 oktober Madre: Psychologische thriller. Gescheiden moeder krijgt een verontrustend telefoontje van haar zesjarig zoontje. Dan wordt de verbinding verbroken. Zaterdag 23 oktober A White, White Day: Intense film over verlies en je leven weer opbouwen. De film speelt zich af op IJsland met een grote rol voor de natuur.

 DE WERKGROEP 'fILMWERF' IS NOG STEEDS OP ZOEK NAAR NIEUWE VRIJWILLIGERS!

Draagt u Filmwerf een warm hart toe, help ons dan mee. Wij zoeken technische mensen die ondersteuning kunnen bieden bij het draaien van de films. Daarnaast zoeken wij gastvrouwen/heren die willen helpen bij de kaartverkoop en het schenken van koffie/thee.

De doelstelling van de werkgroep Filmwerf is het regelmatig vertonen van een bijzondere film in een passende outillage. In voor- en najaar wordt één keer per veertien dagen een film vertoond. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige verdeling tussen Arthousefilms en kwaliteitsfilms voor een groter publiek, met een diversiteit in genres en geografische herkomst van de films. De films zijn doorgaans van recente datum.

Daarnaast streeft Filmwerf naar een ondersteuning van het culturele leven in de regio. Enerzijds door het vertonen van films die te maken hebben met onze omgeving, anderzijds door op aanvraag van derden films te vertonen waarmee aan een lokale behoefte wordt voldaan.

Locatie Hotel de Zon, Stationsstraat 1 Oosterwolde Friesland

Toegang € 7,00

De locatie is Hotel de Zon in Oosterwolde waar vroeger ook films werden gedraaid! Een waar filmhuis dus!