Laden Evenementen

Lezing ‘Dwarsliggers in Appelscha’

11 oktober 2024

In het kader van de themamaand van Stichting Kunstwerf, met als thema ‘eigen streken’, verzorgt Cultuurwerf op vrijdag 11 oktober een lezing over het boek ‘Dwarsliggers in Appelscha’.

Marianne Kootstra vertelt verhalen over vijf generaties dwarse types die elk op hun eigen manier een draai aan hun leven probeerden te geven. Symbolisch voor de emancipatie van (veen-) arbeidersfamilies met kleurrijke anekdotes uit Appelscha en met een link naar Oosterwolde. Luister naar het verhaal van veenstakingsleider Roel Jacobs, van kortebaan-schaatstser Baukje die al in 1890 gelijk loon voor gelijk werk eiste, van Sara die droomde van een beter bestaan en van Geertje uit Oosterwolde, die voor de liefde naar Appelscha trok en daar tegen wil en dank boerin werd. En van Marianne zelf over haar jeugd in Ooststellingwerf en over de roerige zeventiger jaren. Marianne neemt haar Verhalenkoffer mee, vol met portretten van haar familie, en toont een prachtige diacarroussel van historische foto’s.

Marianne Kootstra is schrijver, verhalenverteller en columnist. Ze is geboren en getogen in Appelscha, ging naar de middelbare school in Oosterwolde en woont nu in Groningen. Ze werkte in de gehandicaptenzorg, psychiatrie en in het volwassenenonderwijs. Nu schrijft ze en vertelt verhalen. Meer informatie op haar website www.haaljeverhaal.nl.

De lezing is van 10.00 tot 12.00 bij ‘In Kannen en Kruiken’ in Oosterwolde. De toegangsprijs is € 13,50. Tickets zijn enkel verkrijgbaar via onderstaand reserveringsformulier.

Share This Event

9501165
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
11 oktober
Tijd:
10:00 am
Kosten:
€13,50
Evenement Categorie:

Locatie

In Kannen en Kruiken
Venekoterweg 52
Oosterwolde, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Cultuurwerf