De Kunstroute Ooststellingwerf

Sonja Haak geeft ook dit jaar weer in haar atelier Iris in Oldeberkoop uitleg over het schilderen met bijenwas.

Met Pinksteren staan op initiatief van de Stichting Kunstwerf de deuren van kunstenaars in Ooststellingwerf weer wagenwijd open. De route telt dit jaar maar liefst 23 deelnemers. “Niet eerder was dat aantal zo groot”, vertelt Marjolein Spitteler namens de organisatie. “Het belooft dus weer een prachtige editie te worden.”

Vanaf zaterdag 19 t/m maandag 21 mei kunnen belangstellenden van 11.00 tot 17.00 uur voor de zesde keer het werk van de deelnemende kunstenaars bewonderen. “Enkele deelnemers van eerdere edities doen dit jaar niet mee, dus over het geheel gezien hebben we veel nieuwe kunstenaars die dit jaar hun werk laten zien. Ontzettend leuk natuurlijk.”

De Kunstroute Ooststellingwerf staat dit jaar in het teken van de ‘Iepen Mienskip’ (open gemeenschap), één van de belangrijke pijlers onder LF2018. Behalve dat “Iepen Mienskip” het thema wordt, waardoor de deelnemende kunstenaars zich kunnen laten inspireren, zullen de kunstenaars als gemeenschap op een speelse manier bij elkaar en bij de bezoekers worden betrokken. De bezoekers worden in staat gesteld om een ‘verzamelde herinnering’ aan de kunstroute te maken. Iedereen die de route bezoekt, wordt uitgenodigd om materialen, aanwezig op de verschillende locaties van de route, aan elkaar te koppelen, waarbij hun creativiteit wordt geprikkeld. “Zoals menigeen een bezoek aan zee wil vasthouden door schelpen van het strand mee te nemen”, legt Marjolein uit.

De mensen die aan de slag gaan met dit ‘Mienskipproject’ worden gevraagd hun maaksels te fotograferen en vervolgens te appen naar 06-20064095 of te mailen naar info@kunstwerf.com. Tijdens de Kunstroute worden de foto’s van het Mienskipproject op de Facebook-pagina van Kunstwerf gezet.

De Kunstroute wordt officieel geopend op vrijdag 18 mei om 16.00 uur bij het Art-Hotel in Stellinghaven Oosterwolde. Deze locatie wordt door Kunstwerf momenteel gebruikt als uitvalsbasis. Tijdens de Kunstroute is er een gezamenlijke expositie van alle deelnemers te bewonderen. Iedereen is van harte welkom om de opening, die wordt verricht door burgemeester Harry Oosterman, bij te wonen.

Klik hier voor de routekaart en een overzicht van alle kunstenaars.