KunstKeet (aanmelden op dit moment niet mogelijk)

De Kunstwerfplaats, de nieuwe ruimte van Stichting Kunstwerf in het Stellingwerf College in Oosterwolde, is woensdagmiddag 7 februari feestelijke geopend. Het was tevens de aftrap van KunstKeet, een nieuwe activiteit voor kinderen van groep 5 tot en met 8. De belangstelling was overweldigend.

Vanaf heden kunnen de kinderen elke woensdagmiddag van 15.00 – 17.00 uur (behalve in de vakanties) in de Kunstwerfplaats hun creatieve talenten te ontdekken en ontwikkelen. Het is een langgekoesterde wens van Kunstwerf om kinderen op deze manier met verschillende beeldende kunstvormen in aanraking te laten komen.

KunstKeet staat onder leiding van beeldend kunstenaars. Samen met de deelnemers gaan ze aan de slag met o.a. tekenen, schilderen, kleien, grafiek, papierscheppen, houtbewerking, etsen, lino’s, collages en animatie.

De activiteit kan mede door de samenwerking met Stichting Scala gratis worden aangeboden. Wel moeten kinderen zich altijd vooraf aanmelden via kunstwerfplaats@kunstwerf.com, omdat er per middag maar beperkt ruimte is. Gezien de enorme belangstelling voor KunstKeet, is aanmelden op dit moment niet mogelijk. Er is een wachtlijst. Zodra deze kinderen aan de beurt zijn geweest, wordt de inschrijving weer open gezet.

De eerste zes edities van KunstKeet worden verzorgd door kunstenaar Martina Hladikova uit Oosterwolde. Zij gaat met de kinderen o.a. collages maken, tekenen op muziek, werken met klei en sprookjesfiguren maken.

Het is de bedoeling dat het aanbod in de Kunstwerfplaats in de toekomst verder wordt uitgebreid met activiteiten voor jongeren en volwassenen.