Girl 6 april

Film Girl

6 april om 8:00 pm – 10:00 pm

€7

Op zaterdag 6 april vertoont Filmwerf de film Girl van Lukas Dhont.

Deze debuutfilm van Lukas Dhont is in Cannes onderscheiden met de Camera d’or.

Girl vertelt het verhaal van de 15-jarige Lara (Victor Polster) die ervan droomt om ballerina te worden. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar tegenstribbelende lichaam. Want Lara is geboren als jongen. Haar vader (Oliver Bodart) en naaste omgeving steunen haar in alles wat ze wil bereiken, maar het zijn vooral Lara en haar lichaam zelf die het grootste obstakel vormen bij de verwezenlijking van haar dromen.

Meer dan dialogen laat Dhont de beelden voor zich spreken: je ziet hoe Lara worstelt met haar lichaam. In de spiegels thuis, de balletzaal en bij de dokter kan je Lara’s innerlijke én uiterlijke strijd tegen haar lichaam bijna voelen. Zelf verwoordt ze haar gevoelens niet vaak, maar dankzij de sterke beelden en scènes leer je haar wel kennen op een zeer directe en intieme manier.

Haar ambitie weerklinkt in de prachtige muziek van de Franse componist Valentin Hadjadj: terwijl Lara zichzelf steeds meer tot het uiterste drijft, reiken de ijle strijkers hoger en hoger, richting het sublieme. Totdat de val onvermijdelijk wordt.

Regie: Lukas Dhont

België, 2018

Drama

100 min

Klik hier voor de trailer.

Reserveer nu