Lezing met beelden: Monet, tuinen van verbeelding

De Stichting Kunstwerf houdt op maandagavond 18 november om 20.00 uur de lezing Monet, tuinen van verbeelding in de Dorpskerk aan de Brink in Oosterwolde. De lezing begint om 20.00 uur.

De tentoonstelling Monet, tuinen van verbeelding is van 12 oktober 2019 t/m 02 februari 2020 te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag. In Nederland waren de laatste grote tentoonstellingen van Monet in 1986 in het Van Gogh Museum en in 1952 in het Gemeentemuseum. Een groot deel van zijn beroemde ’tuinen’, die een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Rothko en Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond.

In Monet. De tuinen worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht. Drs. Margaret Breukink, freelance kunstdocent, leidt de aanwezigen in haar lezing met beelden door de hoogtepunten van deze tentoonstelling. Na haar studie kunstgeschiedenis in Utrecht heeft Margaret Breukink als docent ruime ervaring opgedaan aan de Rijks Universiteit Utrecht en aan de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs te Amsterdam. Meer informatie is te vinden op haar website www.margaret-art.nl.

Kosten voor de lezing bedragen € 10,- per persoon (incl. koffie en thee). Via de website www.kunstwerf.com kan gereserveerd worden of stuur een mail naar cultuurwerf@kunstwerf.com.

De wereldberoemde waterlelies van Claude Monet (1840-1926)

Reserveer hier