Benefietlezing Ronald A. Westerhuis

De wereldberoemde kunstenaar Ronald A. Westerhuis geeft op vrijdagmorgen 8 april een benefietlezing voor Oekraïne. Deze bijeenkomst vindt plaats bij horecagelegenheid In Kannen en Kruiken aan de Venekoterweg 52 in Oosterwolde. De volledige opbrengst is bestemd voor Oekraïne.

Westerhuis begon oorspronkelijk als lasser in de offshore industrie en werkt tegenwoordig uitsluitend met roestvrij staal. Inmiddels krijgt hij opdrachten vanuit de hele wereld en is hij in Nederland o.a. bekend vanwege ‘RAWSOME’ dat hij vervaardigde voor
Museum de Fundatie en Lowlands. De vier meter brede bol met daarin verwerkt holle spiegels kreeg in de beeldentuin van kasteel Nijenhuis een vaste plek na gedurende drie evenementen op Lowlands te hebben gestaan.

Aan de hand van beelden zal Westerhuis de belangstellenden meenemen in het tot stand komen van zijn kunstwerken, waaronder het MH 17 monument. De benefietlezing, die de kunstenaar geheel kosteloos verzorgt, begint om 10.00 uur (zaal open om 09.30 uur). Een kaartje kost € 15,- (inclusief koffie en thee).  De volledige opbrengst gaat naar Giro 555 voor Oekraïne.