Lezing Dido Michielsen

Op vrijdagavond 24 maart houdt schrijfster Dido Michielsen een lezing in de bibliotheek van Oosterwolde. De avond begint om 20.00 uur.

In 2019 verscheen haar debuutroman ‘Lichter dan ik’. Deze historische roman speelt in Nederlands-Indië, eind 19e eeuw. De inspiratiebron voor het boek was haar betovergrootmoeder. Zij was een njai, de huishoudster/bijzit van een Nederlandse officier, een verschijnsel dat in de kolonie heel gebruikelijk was. Dido won met dit boek de Boekhandelsprijs 2020.

Haar nieuwste boek is ‘Engel en kinnari’. Opnieuw een historische roman, ditmaal over een dochter die op zoek gaat naar haar moeder en haar plaats in de standenmaatschappij van Nederlands-Indië. Officieel is zij gelijkgesteld aan de Europeanen, maar als ze in de spiegel kijkt, ziet ze iets anders. De schrijfster wil met ‘Engel en kinnari’ laten zien hoe vrouwen zich rond 1900 beginnen te emanciperen en hun eigen keuzes durven te maken. De hoofdpersoon Louisa kan hierin meer stappen zetten dan haar moeder Isah uit ‘Lichter dan ik’, vanwege haar afkomst en het tijdsgewricht.

Bezoekers kunnen na afloop van de lezing het nieuwste boek van Dido Michielsen aanschaffen en laten signeren.

De entreeprijs is € 10,- (inclusief 2 consumpties). Jongeren tot 18 jaar betalen € 7,50.