Verhalenavond

NSP editie 2015

Op vrijdagavond 20 oktober staat een verhalenavond op de agenda omlijst met muzikale optredens, met o.a. de verhalen van jongeren die mee hebben gedaan met de verhalenwedstrijd. Locatie is De Miente en de avond begint om 20.00 uur.

De drie mooiste verhalen, geschreven door de jongeren, worden voorgelezen als onderdeel van de prijs. Daarnaast wordt er voorgelezen uit ‘De boom mit et oor’ (de Stellingwerfse vertaling van het boek ‘De boom met het oor’, van Annet Schaap), een Nederlandstalig verhaal uit ‘De Eik was hier’ (het veelgeprezen boek van Bibi Dumon Tak. Zij was afgelopen zomer te gast bij Theo Maassen in ‘Zomergasten’) en er wordt een Fries verhaal verteld.

De verhalen worden afgewisseld met muziek door Panville. Panville bestaat uit Vincent van Dam – viool, Toni Smith – accordeon en Harm Wijntjes – contrabas. Panville begon ooit als duo de klezmer te verkennen, en heeft zich sindsdien verdiept in Balkan- en zigeunermuziek, Franse musette en gipsy jazz. De laatste tijd maken ze ook regelmatig uitstapjes naar de Tango, Italiaanse filmmuziek en wat standards uit het American songbook repertoire.