Wintercursus Barokmuziek (geannuleerd vanwege ziekte Hans Algra)

Cultuurwerf verzorgt begin 2024 weer een wintercursus. In drie bijeenkomsten (19 januari, 26 januari en 2 februari) bespreekt musicoloog Hans Algra de periode 1600-1750 die in de muziekgeschiedenis gewoonlijk wordt aangeduid met de term ‘Barok’.
Hij gaat in op de vernieuwingen die zich voordeden en op het ontstaan van nieuwe genres die daarvan het gevolg waren. Uiteraard zullen belangrijke componisten de revue passeren, wordt ingegaan op de wijze waarop die componisten te werk gingen bij het maken van nieuwe composities en zal er aandacht zijn voor de uitvoeringspraktijk van die muziek.
De cursus wordt geïllustreerd met een groot aantal luistervoorbeelden.

Hans Algra (1957) studeerde orkestdirectie en koordirectie aan het (toenmalig) Stedelijk Conservatorium Groningen en Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

De cursus vindt plaats bij In Kannen en Kruiken in Oosterwolde. De bijeenkomsten starten allemaal om 10.00 uur. De kosten bedragen in totaal € 70,- (incl koffie/ thee en koek).