Lezing ‘Frans Hals, zijn tijd ver vooruit’

Op vrijdagmorgen 19 april verzorgt Cultuurwerf de lezing ‘Frans Hals, zijn tijd ver vooruit’. De bijeenkomst vindt plaats bij In Kannen en Kruiken in Oosterwolde en begint om 10.00 uur.

Opnieuw geeft Margaret Breuking, freelance kunstdocent, een inleidende lezing bij een grote tentoonstelling. Na de tentoonstelling vorig jaar over Vermeer komt het Rijksmuseum in 2024 met een grote overzichtstentoonstelling over Frans Hals, door velen beschouwd als de derde schilder van de Gouden Eeuw. Zijn virtuoze, losse penseelvoering, waarmee hij lachende mensen op een onbewaakt moment ‘ving’, was een enorme inspiratiebron voor Franse impressionisten.

In de tentoonstelling (van 16 februari t/m 9 juni 2024) zijn bijna vijftig topwerken uit internationale collecties te zien. Een gouden kans om deze wat onderschatte kunstenaar beter te leren kennen.

Over Margaret Breukink: Na haar studie kunstgeschiedenis in Utrecht heeft ze als docent ruime ervaring opgedaan met kunsthistorisch onderwijs. Op een gedegen en prettige manier weet ze haar publiek te boeien en mee te nemen in de wondere wereld van de kunst.

 

Wanneer     Vrijdagmorgen 19 april 2024

Tijdstip       10.00 – 12.00

Locatie        In Kannen en Kruiken, Venekoterweg 54

Kosten        13,50 inclusief koffie/thee en koek