Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film Oppenheimer (uitverkocht)

20 april om 20:00 23:30

Biografisch karakterdrama over de natuurkundige J. Robert Oppenheimer, de ‘vader van de atoombom’. Filmauteur Christopher Nolan ontleed Oppenheimer met trouw aan historische details als held, redder en vernietiger ineen.

De vraag wordt opgeworpen of Oppenheimer nu écht verblind werd door wetenschappelijke naïviteit, of dat hij de gevolgen van zijn grootste uitvinding voor het gemak even over het hoofd zag. Want had dit genie niet allang kunnen voorzien dat het scheppen van de atoombom uiteindelijk óók vernietigende gevolgen zou hebben voor de wereldorde? Aan de kijker het oordeel.

De film is gemaakt in de onmiskenbare filmtaal van Nolan, heen en weer dansend in de tijd, herhalend, spelend met een breed scala aan filmische stijlmiddelen en een uit zijn voegen barstende soundtrack van Ludwig Göransson. De drie uur vullen zich als vanzelf en uiteindelijk valt alles op zijn plek.

Bij de Oscaruitreiking in maart was Oppenheimer de grote winnaar met zeven Oscars, waaronder die voor beste film, beste regie en de beste hoofdrol voor Cillian Murphy. Hoyte van Hoytema won als eerste Nederlander de Oscar voor beste cinematografie.

Regie: Christopher Nolan
2023
180 minuten

Klik hier voor de trailer

Deze film is inmiddels uitverkocht. U kunt via onderstaand formulier niet meer reserveren. Eventueel kunnen we u op de wachtlijst plaatsen. Stuur dan een e-mail naar filmwerf@kunstwerf.com met daarin vermeld uw naam en telefoonnummer.