Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing “Alle Rembrandts in het Rijksmuseum”

25 februari, 2019 om 20:00 - 22:00

€8

In het kader van het Rembrandtjaar organiseert Stichting Kunstwerf met de  Werkgroep Activiteiten Dorpskerk op maandagavond 25 februari 2019 om 20.00 uur (tot 22.00 uur) in de Dorpskerk te Oosterwolde een lezing met beelden met als titel:

                          “Alle Rembrandts in het Rijksmuseum”.

De lezing biedt een fraaie inkijk in deze tentoonstelling en wordt verzorgd door drs Margaret Breukink docent kunstgeschiedenis verbonden aan de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs te Amsterdam. De toegangsprijs is 8 euro incl koffie/thee.

 

“Alle Rembrandts in het Rijksmuseum”

 

Nooit eerder pakte het Rijksmuseum uit met een tentoonstelling van alle werken van Rembrandt uit de collectie: 22 schilderijen, 60 tekeningen en 300 prenten. Samen geven ze een weergaloos beeld van Rembrandt als mens, van wat hij om zich heen zag, wat hem fascineerde, hoe hij zijn verhalen vertelt en hoe vernieuwend hij daarin was. Zijn indringende zelfportretten, intieme tekeningen, zijn rake weergave van emoties en van alledaagse taferelen laten zien dat Rembrandt ook vandaag nog altijd tot de allergrootste kunstenaars behoort.

Reserveer Nu

Gegevens

Datum:
25 februari, 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€8

Locatie

Dorpskerk Oosterwolde
Brink 26
Oosterwolde, 8431LD Nederland
+ Google Maps