Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tommy Wieringa geeft lezing

5 maart om 20:00 22:00

I.v.m. ziekte van Tommy Wieringa ging de geplande lezing op 24 januari helaas niet door, maar er is een nieuwe datum: dinsdag 5 maart. Iedereen die een kaartje heeft gekocht, wordt persoonlijk door ons hierover geïnformeerd. Onderstaand kun je voor 5 maart nu ook nieuwe tickets kopen.

Op dinsdagavond 5 maart geeft de bekende schrijver Tommy Wieringa in de aula van het Stellingwerf College in Oosterwolde een lezing over zijn nieuwste boek ‘Nirwana’. Er is ook gelegenheid voor het stellen van vragen. In de pauze kan het boek worden gekocht en door de schrijver worden gesigneerd.

De auteur brak in 2005 door bij het grote publiek met de roman Joe Speedboot’, waarvoor hij de F. Bordewijk-prijs kreeg. Zijn reisverhalen werden gebundeld inIk was nooit in Isfahaan’ (2006). Essays en beschouwingen verschenen in onder meer de Volkskrant,Vrij Nederland en NRC Handelsblad.

Na ‘Joe Speedboot’ verschenen van zijn hand nog verscheidene andere veel geprezen romans: ‘Caesarion’ (2009), ‘Dit zijn de namen’ (2012), ‘De dood van Murat Idrissi’ (2017) en ‘De heilige Rita’ (2017). En dan in september 2023 het indrukwekkende epos ‘Nirwana’, waarin de geschiedenis van een grootvader het heden van een kleinzoon bepaalt. Samen vertellen ze het verhaal van een eeuw waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren.

‘Met Nirwana toont Wieringa eens te meer zijn verbluffende meesterschap.’ (HP/De Tijd)

‘Bijna 500 bladzijden boeiende literatuur die je niet weg kunt leggen, die ontroeren en je tot nadenken stemmen.’ (Dagblad van het Noorden).

Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,00; jongeren tot 18 jaar betalen € 5,00 (incl. koffie/thee bij binnenkomst).