Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wintercursus 2023

20 januari om 10:00 12:00

Jaarlijks houdt Cultuurwerf een wintercursus. Ditmaal wordt de cursus verzorgd door kunst- en architectuurhistoricus Hans de Man. Op drie vrijdagochtenden leidt hij de deelnemers, aan de hand van een presentatie, rond door de Hanzesteden Zwolle, Kampen en Deventer.

Deze cursus vindt plaats bij In Kannen en Kruiken in Oosterwolde en wordt op de volgende drie ochtenden van 10.00 – 12.00 uur gehouden: 20 en 27 januari en 3 februari. Na afloop van deze serie worden een uitgebreide hand-out, veel schitterend historisch beeldmateriaal en stadswandelingen per mail verstrekt.

De veertiende en vijftiende eeuw gelden als de Gouden Eeuw van de IJsselstreek. Steden als Kampen, Deventer en Zwolle kwamen tot grote bloei. Een belangrijke factor voor het succes was de Hanze, het internationale handelsnetwerk van het middeleeuwse Europa. In dit drieluik duiken de deelnemers dan ook eerst in de oorsprong en betekenis van dit middeleeuwse Hanzesysteem. Daarna wordt ingezoomd op de lokale situatie voor de steden Kampen, Zwolle en Deventer. Was de Hanze uitsluitend de sleutel voor succes van de Overijsselse steden of speelden ook andere factoren een rol? Wat kunnen we nog terugvinden uit die tijd en hoe ontwikkelden de steden Kampen, Zwolle en Deventer zich in latere eeuwen? 

Kosten voor deelname bedragen € 75,-. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar. Reserveren kan alleen via onderstaand reserveringsformulier.
Wanneer              20 januari, 27 januari en 3 februari  2023
Aanvang               10.00 uur tot 12:00 uur; zaal open 9.30 uur)
Locatie: In Kannen en Kruiken, Venekoterwerg 52/54, 8431 HH Oosterwolde (ingang zaal nr. 54)
Eigen bijdrage € 75,- (incl koffie of thee)

Plaats een reactie