Kunstroute Ooststellingwerf 2024

De Kunstroute wordt dit jaar gehouden op 7 en 8 september. Ook voor deze editie is aan de deelnemende kunstenaars gevraagd om suggesties te doen voor een thema voor de Kunstroute Ooststellingwerf. Uit de vele ideeën heeft de werkgroep Kunstwerfplaats een keuze gemaakt voor het prachtige thema: ‘Panta Rhei – alles stroomt’.

Meer dan dertig kunstenaars zijn er mee aan de slag gegaan en tonen op in totaal zeventien locaties hun werk. De deuren van de ateliers en tentoonstellingsruimtes staan open voor publiek van 11.00 – 17.00 uur. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

Foodtruck

Ook dit jaar hebben diverse kunstenaars de handen weer ineengeslagen en exposeren samen op één locatie. Een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking is te vinden in Langedijke. Onder de noemer Creatief Langedijke en Elsloo zijn daar in het dorpshuis werken van maar liefst zes kunstenaars te vinden: Bartje Efdée, Emile Beumkes, Bertha Middendorp, Lesley Oostra, Maike Beumkes en Vanessa Beekhuijzen. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze op beide dagen van 11.00 – 18.00 uur een foodtruck geregeld. Er worden heerlijke versnaperingen verkocht. Van een broodje pulled pork tot verkoelende ijsjes. Een perfecte plek dus om even te pauzeren.

In Makkinga delen Attje Oosterhuis en Anne Brouwer samen de dorpskerk en het werk van Annet Alferink en de fotoclub Harambe Appelscha is te zien in museum Oold Ark waar speciaal voor de Kunstroute extra expositieruimte is gerealiseerd.

Oude melkfabriek

Een geheel nieuwe locatie in de Kunstroute is de voormalige melkfabriek in Donkerbroek. Het bedrijf Wood Legacy heeft een groot deel van dit bedrijfspand in gebruik en heeft er onder andere een Belevingslokaal gecreëerd. Voor de Kunstroute hebben ze een deel van hun ruimte belangeloos beschikbaar gesteld. Een prachtige locatie waar we in de toekomst hopelijk nog vaker gebruik van mogen maken. Er wordt deze editie werk getoond van Inge Poortvliet, de Frye Famkes (Els Welsink en Lies Siegersma) en Tjitske van de Griendt.
Naast nieuwe locaties zijn er ook nieuwe kunstenaars in de route opgenomen. Zo stelt Ditty van Dusseldorp haar atelier in Oosterwolde open voor publiek en Harm Flootman presenteert schilderijen en houten beelden in zijn atelier aan de Bûterheideveld in Makkinga.

Optredens

Bezoekers aan de Kunstroute kunnen tevens weer genieten van enkele optredens. Zo is er live pianomuziek door Robert Visser bij ArtGalleryArtAlice in Oosterwolde. Bij het dorpshuis in Langedijke staat DJ WTFox op het programma en ook bij het atelier van Zwannie Menger wordt muziek verzorgd. Kunstenaar Anneke Hagen biedt in Fochteloo ieder uur een ‘pop’treden aan. Ook zeker iets om niet te missen.

Overzichtstentoonstelling

Een overzichtstentoonstelling met werk van alle deelnemers is dit jaar te vinden bij Stellinghaven Oosterwolde. De afgelopen jaren vond de gezamenlijke expositie plaats bij het Kunstcafé in Appelscha, maar deze locatie is onlangs gesloten. Stellinghaven wil graag het contact met de samenleving intensiveren en kunst opnieuw een plek geven binnen hun muren. We hebben dan ook niet lang hoeven zoeken naar een alternatieve locatie. Na de Kunstroute is deze overzichtstentoonstelling nog tot en met 15 september te bewonderen.

Meer informatie is te vinden op onderstaande routekaart of klik hier en download de kaart. De routekaart wordt ook fysiek verspreid en is sowieso tijdens de Kunstroute bij alle deelnemers verkrijgbaar.